Idiotkalendern 2013

Idiotkalendern 2013

Förra året, 2013, blev folk upprörda över den s.k. ”julkalenderns” oerhört mörka inslag i både text och bilder. Förvisso kan man förmörka julen på många sätt. Idiotkalendern försökte på ett humoristiskt sätt förmedla meningslösheten med julens avarter.

För att exemplifiera förra årets julkalender kommer vi nedan att lägga upp innehållet dag för dag. Vi är tre humoristiska skådespelare som satt ihop förra årets julakalender. Mörkret dag 16-24 är diktat och fotograferat av Thomas Gjutarenäfve, dag 9-16 är framarbetat av Dan Ekdahl och inledningen med dag 1-8 är fabricerat av Joakim Thelin. Vi har gjort kalendern gemensamt men med inslag av mycket personliga krafter under respektive avsnitt.

Vi startar baklänges med det mörka avslutet. Längst ner börjar vi i ljusets triumfer.

 

20131221_225305

Lucka 24, julafton

Vår kosmiska grindvakt fångade dödenoch sköt honom mitt i hans innersta tragiska väsen. Notera att döden bad för sitt döda liv! Herren Jesus ringde samtidigt i klockorna och frälste oss till ondo!

Döden lever inte längre! Nu finner vi livet och återvänder till jordens imaginära tragik!

Att fånga döden och förgöra den är inte gjort i en handvändning.

Idag har vi lärt oss att analysera, finna och förgöra BELSEBUBs innersta väsen.

Vår kosmiska grindvakt visar moral och styrka för att bevara livets ondskefulla jul!

God Jul – Helvetesjulen 2013

20131125_171941

Lucka 23

Stolt visar döden upp tomtens avhuggna ansikte!

Det blir ingen julafton längre. Allt är över!

Tomtens liv har tagits av döden!

Vi måste förgöra Döden!

Vi sänder ut den kosmiska grindvakten för att söka, hitta och förgöra döden. Missionen lyder på maximalt 24 h för att försöka lindra smärtan av tomtens död.

Finner vår kosmiska grindvakt döden och förgör honom, kan vi rädda morgondagens små glimtar av en förgången jul! Förgörs inte döden av det kosmiska, går jordens väsen in i mikroskopiska små enheter, en sorts introvert ”big-klang” effekt från Einsteins atmosfäriska konglomerat!

Om, och bara om vår kosmiska grindvakt gör sitt jobb, får vi lite julefrid i vårt julhelvete!

Vi vet därför inte om vi kan uppmana Eder alla att hitta idiotkalendern 2013 imorgon! Den som lever får se!

En härlig helvetesjul önskar Er Joakim Thelin, Dan Ekdalh och Thomas Gjutarenäfve

20131116_161844

Lucka 22

Döden läser sina satansverser!Vad läser döden för skrift med ett enkelt ljus vid sin sida? Borde han inte redan vara fullärd i sin profession?

Vem är det nu som står i vägen för en transport till mörkrets rike?
Kan någon hindra det oundvikliga ödet?Vilka ord är det vi saknar för att komma förbi dödens etiketter och hitta genvägen till ett förlängt liv?Vi följer med spänning hela förloppet och ser om vi kan springa förbi i dödens trappa! Ta på dig osynliga kläder och lura dödens käftar. Följ med till morgondagens ”Lucka 23” så skall vi se om vi kan ge dig ett preliminärt svar som gäller julens död!God mörk jul önskar Joakim Thelin, Dan Ekdahl och Thomas Gjutarenäfve

— med Joakim Thelin och 2 andra.

20131116_155559

Lucka 21
Är det dödens ouppfostrade ansikte vi ser?Vi vandrar längs den mörka korridoren in och ut ur kapellets centrala horisont!

Skogskyrkogården byggdes för länge sedan av arbetande människor som bara fick betalt med bröd! Kan det månne vara ansiktet av en missnöjd människa vi ser?
Rösten skriker ”Stopp” och sedan pekar gestalten att vi skall gå till vänster om kapellets mittfåra! Det ekar i lokalen och det märks att metalldoften av kistan ärgats av vattnet som beseglat ovansidans lock.Varför ta en metallkista som är så tung att bära, kan vän av ordning lätt fråga sig!Svaret kan Ni finna i morgondagens uppsvällda bild på en kropp som hellre än gärna tar för sig av dödens frukter!Vi ser nu fram emot den långa promenaden längs dödens väg, ”Lucka 21” ger oss delar av svaret inför den stundande finalens djuplodande och övermänskliga röst!

God jul önskar Joakim Thelin, Dan Ekdahl och Thomas Gjutarenäfve.

— med Joakim Thelin och 2 andra.

20131116_163244

Lucka 20
Dödens jul rusar mot sitt kosmos!Idag skall vi fördjupa våra tankar och svettframkallande ordlekar och böja oss för den poetiska övermakten!

I mörkret försöker fursten hitta en väg ut från det fördoldas rike! En gnutta hopp försöker den fördömde att finna, men det finns ingen väg ut när människan plötsligt hör hopplöshetens bastrumma ljuda! ’
Det låter som om atmosfären brinner långt nere i sin helvetesport när ett skimmer av hopp får känslan att ryckas med i sin vansinnesfärd.Dagens bild beskriver på ett målande sätt hur vi alla tas på sängen när en ovanlig gestalt ställer sig i vägen för att inte släppa taget om den människa som vill leva utan mörker. Vi måste härför påminna om att mörkret varar längre än ljuset. Se bara på alla döda i sina gravar. De har ett evigt mörker som bara kan trotsas om man lyfter upp sarkofagerna och låter den döda kroppen smekas av den kosmiska andäktigheten.På vägen mot svaret om julens mål, vill vi härför uppmana eder alla att följa tomtens väg in i nästa bild, ”Lucka 21”, som ger ytterligare vägledning över riktningen inför den stora dagen!Nu är det bara några dagar kvar av spänningen inför upplösningen!

Med Thomas Gjutarenäfve, Dan Ekdahl och Joakim Thelin

— med Joakim Thelin och 2 andra.

20131116_150916
Lucka 19
Här går sista färden rakt in i ett evigt mörker! Se framåt och genom tunneln så blir det ännu mörkare…Kistbärarna tar tag i linorna och känner oro inför den trånga passagen i kapellets tunnel.

Kistans sidor skaver på benen när kistan trycks ihop i tunneln, som bara blir trängre och trängre. Man känner en sidosveda utav guds nåde, när det bränner till över lårets innandöme!
Varför skall den som ligger i kistan få bärarna att förstå innebörden av ”Idag jag, Imorgon du?Kan man fira jul med döden?Kan man få se en glimt av det totala mörkret i dessa juletider?Kommer tomten även till dödens rike, långt bortom allt förstånd, sans och moral?

Vem vet vad som väntar i slutet på denna tunnels mörka kalkbrott?

Imorgon får vi se vart färden eventuellt kan ta oss och som kan förespeglas i morgondagens lucka, ”Lucka 20”.

Nu har vi bara några dagar kvar till helvetesjulens paradisport!

MVH Thomas Gjutarenäfve, Dan Ekdahl och Joakim Thelin.

— med Joakim Thelin och 2 andra.

18 Idag jag imorgon du
Lucka 18
Idag jag, Imorgon du!Döden närmar sig och vill smaka på dig!

I det först uppförda kapellet på Skogskyrkogården ser vi följande text vid kistbärarnas ingång, ”Idag jag, Imorgon du”.
Den döde som ligger i kistan vill på detta sätt få kistbärarna att förstå att det är deras tur imorgon!Döden kommer ingen förbi och allra minst på en kyrkogård!Imorgon visar vi lucka 19 som kan ge en anvisning i hur trångt det kan vara att bära kistan genom porten med texten ”manandes” ovanför kistbärarnas huvuden!Ibland när man går genom dödsporten förnimmer man en kuslig rysning längs hela ryggraden. Allra mest när kvällningen ankommer och ljuset försvinner gradvis………. Gravstenarna vill prata med dig!

Håll till godo i juletider!

MVH Thomas Gjutarenäfve, Dan Ekdahl och Joakim Thelin förIdiotkalendern 2013

— med Joakim Thelin och 2 andra.

17 Dödens ängel
Lucka 17
Dödens Ängel!Vi är många som är rädda för döden, men vi kommer inte undan!

Vi människor tar livet för givet, ända tills vi drabbas av dödens insikt, då börjar vi leva och gör allt för att undvika döden!
20131125_170306
Lucka 1. 2014

Dagens bibliska budord; Försoning. Försoning är inget tomten önskar. Tomten vill allra helst att församlingsmedlemmar slår psalmböcker i huvudet på varandra, 23 dagar före den stora svarta dagen.1 december innebär för ett otal satanister att man ingår heliga överenskommelser om tankebål.Man bränner varandras tankar i en stor kittel som eldas på med björkved. Utkomsten av tankebålet kan pedagogiskt förklaras med ett synaptiskt kompromisslöst evighetstrauma.Julbocken i Gävle sätts upp för första gången 1966. Bakom dagens bild finns svaret för hur länge bocken får stå uppe under 2015!Tyd dagens bild och du får svaret i din metaforiska poetiska och konvertitiska själsande!

Anden stå upp mot mörkrets krafter när nordanvinden når julgranens rot!

Imorgon följer vi färden mot julekatastrofen, med lucka 2.

Med Joakim Thelin, Dan Ekdahl och Thomas Gjutarenäfv

 20131125_171512
Lucka 2. 2014
Julen har kommit för att förmörka tillvaron!
Mannen i svart kikar in bakom eldstaden. Han pekar med sitt grillspett på den utvalde.

Vem är näst i tur att få sin väg utpekad av Belsebub? Du eller jag, vi hör att någons namn viskas i den stora kyrkan… namnet väser… och ändå på ett språk ingen förstår. Vi försöker tyda…
De onda andarnas furste berättar om två historiska händelser denna dag, den 2 december. Världens första fungerande kärnreaktor demonstreras 1942, vid Chicagos universitet i USA. År 1993 tvingas Pehr G. Gyllenhammar avgå som VD för Volvo efter den fiaskoartade Renaultaffären. Kan detta vara signalen för julens undergång 2014?Julen har många sidor, en av dem är det mytiska. På vägen mot julhelvetets fasansfulla klor, provar vi att hålla huvudet högt mot skyn, som tyvärr är helt mörk trots att vårt sinne vädjar om ljus.Bakom dagens lucka 2, kan vi skymta en räddning. Vem skall hjälpa oss mot ondskans krafter. Vi öppnar försiktigt dörren och vad finner vi där?I morgon kan vi kanske få se en glimt av moralens väktare genom lucka 3, mina vänner!