Dokumentärfilmen om Fotrally 2016 är klar!.

2009 startade jag och Pontus Kylberg loppet ”Fotrally”.

Pontus hade läst boken ”Maratonmarschen” av Stephen King och funderade på om vi inte kunde göra denna tanke till en tävling, dock utan att begagna oss av de ”farliga momenten” i boken. I boken går 100 ungdomar och det handlar om att gå tills bara en person är kvar på banan… ”man går tills man dör”.

I boken skjuter man alla som inte orkar gå längre och till slut så har man bara en person kvar på benen, som får oehörda rikedomar under resten av sitt liv. I det Svenska Fotrallyt får alla leva, även om de inte orkar lika lång som vinnaren (år 2015 gick vinnaren hela 87,5h utan avbrott!!!). När du inte orkar gå längre diskvalificeras du och får din sluttid där du stoppar.

Varje år sedan 2013 har jag dokumentärfilmat vårt Fotrally. Varje år en ny film… och den bästa av dem alla blev klar den 22 juni 2017… en film om förra året. Filmen är fullspäckad med roliga kommentarer från människor som är för trötta för att förstå frågan… deltagare som berättar om sina tidigare rekord och ”rookies” som berättar om sitt nya äventyr… att gå tills de stupar..

Filmen kostar 30 SEK att kika på, streamad, och då får man se filmen hur mycket man vill under 24 h. Sedan finns alternativet att även köpa filmen för all framtid… och då laddas den ner i din dator för gott, detta alternativ kostar 100 SEK. Det finns inga vinster eller marginaler i detta, men tanken är att pengarna skall täcka de kostnader som blivit nedlagda… så det blir en förlustaffär oavsett, men jag har haft ofantligt roligt under tiden med allt från filmandet, intervjuandet, klippandet och hela producentbiten. Jag är mer nöjd än någonsin med den här filmen… håll tillgodo.