Erotikmässa fick avbrytas!

Bilden ovan: Sandy och Erik i Sveriges värsta bilförare 2012

EROTIKMÄSSA fick avbrytas!

Erik Roth och Sandy Palmé åkte på Erotikmässan i Munka-Ljungby (utanför Ängelholm i Skåne) i februari 2012. När de steg in kändes det som om mässan stannade upp helt och folk ville hellre prata om uppdraget i Sveriges värsta bilförare än att känna på de olika produkterna/artiklarna på erotikmässan. Det roligaste av allt var att en hel del av  mässbesökarna var personer som Erik och Sandy hade stött på tidigare i livet och nu stod de två bilglada personerna i centrum för nästan all uppmärksamhet. Det var ett kul ögonblick sa Erik Roth, när jag får tag i honom på telefon i början av maj 2012.  .

Hur kom Ni med i Sveriges värsta bildförare? Erik berättar; ”Sandy visste inte om att jag skickat in ansökan till TV4 och när sedan TV-teamet ringde upp Sandy så fattade hon absolut ingenting av samtalet”. Sandy trodde att det var ett riktigt skämt. Hon ringde upp Erik direkt efter jobbet och undrade vad han höll på med. Erik bekräftade då att han hade anmält bägge till programmet. Sandy svarade oförskämt att ”jag är bättre än dig som bilförare” samt att hon ”inte tänkte ställa upp”. Trots allt kom de överens om att göra ett besök i Stockholm och göra castingen samtidigt, ungefär som en rolig grej, fast som på vinst och förlust.

Vid Castingen förstod Erik nästan genast att de skulle få vara med i själva programmet, då han sett tidigare säsonger av Sveriges värsta bilförare och jämförde tidigare deltagare med sig själv och Sandy.

Sandy hade en tid innan Stockholmsbesöket försökt reta Erik genom att påminna honom om att hon hade gått bättre än Erik då båda hade sökt till ”Idol”. Sandys sångröst påstås vara mycket bättre än genomsnittet! Hur bra sångröst Sandy har, fick vi aldrig höra i programmet.

Sandys och Eriks casting till ”Idol” gjordes i Malmö vid Möllevångstorget för ca 3 år sedan.

Förjuryn bestod av två personer som sågade Erik direkt då han sjöng så att juryn fick ha öronproppar, medans Sandy sjöng så förträffligt så den ena jurypersonen ville ha med henne direkt. Tyvärr för Sandys del så ville inte den andre jurypersonen bifalla Sandys förträfflighet och så var den sagan över för den här gången!  Det här visar på att Sandy har en vilja att synas på TV. Viljan till att vara med i Sveriges värsta bilförare var nog störst hos Erik och att få med sig Sandy skulle visa sig vara ett snilledrag, då Erik kände till hennes bilförarkapaciteter. Dessutom trodde Erik att Sandys charm skulle kunna vara en avgörande vägvisare rakt in i programmet för Sveriges värsta biltjuvar, förlåt jag menar ”bilförare”, säger Erik med skärpa i rösten!

Erik och Sandy har hur otroligt det än låter, helt olika personligheter och när de började storbråka på castingen så att provfilmningen stannade upp, började castingpersonalen dra på smilbandet! Varför de bråkade? Erik påminde om hur Sandy tidigare skrapat deras tidigare bilar vid bland annat garagenedfarter. Det vara inte bara en gång per garagenedfart, det var flera gånger som bilen skrapades och dessutom på samma sida. Erik var så uppgiven att Sandy aldrig kunde lära sig hantera bilen utan skador. När produktionsledningen fick höra Eriks och Sandys olika versioner så trodde de mer på Erik än på Sandy, av någon dold anledning! Erik skrattar ordentligt i telefonen vid denna intervju och jag får knappast stopp på berättandet och de välljudande höga skratten, när vi tar upp just dessa incidenter. Produktionsbolagets personal gillade när Erik berättade om bilskrapandet. Erik påstår att det var just här med historien om garagenedfarter som Erik kände att han skulle få rätt i deras möjlighet att få delta i programmet!

Egentligen skulle första castingen till Sveriges värsta bilförare ske i Malmö, men de missade castingen pga för mycket arbete för de bägge. De fick alltså en andra chans om de åkte till Stockholm för castingen och det var inget som någon av dem tvekade att göra!

När jag frågar Erik om vem det var som körde upp till Stockholm från Malmö, skrattar han högt och det tar ett tag innan han slutar! Erik frågar mig uppriktigt om jag tror att Sandy höll i ratten till Stockholm och sedan skrattar han ljudligt igen! Det enda som Sandy gjorde på vägen till Stockholm, var att sitta i baksätet i deras minibil ( en liten Toyota ,AYGO) och” facebooka”. Sandy var inte det minsta road av bilkörningen och fick inte ens körträna då Erik ville ha henne i absolut sämsta körskick när de skulle casta. Enligt Erik så hade inte Sandy kört många meter med deras bil de sista åren, vilket gjorde henne aningen oroväckande ute på vägarna! Erik vågade numera inte låta Sandy köra då han var rädd om deras nyinköpta bil, vilket med facit i hand är förståeligt.

Vägmärkestest på castingen! En av de roligaste situationerna på castingen var definitivt när både Sandy och Erik skulle testas på vad olika vägmärken betydde! Vägmärkestestet för Sandy bestod bland annat i en skylt med ett stor ” M” i och där castingpersonalen nästan bröt samman när hon sa att det förmodligen var en ”Matplats” för bilburna!  Sandy blev lite uppgiven när hon fick besked om att det istället var ett vägmärke för ”Mötesplats”. Ännu roligare blev det när de castingansvariga bröt samman totalt, då Sandy ansåg att vägmärket för ”Förbjuden infart” ansågs betyda en ”Rondell”. Dock gissade Sandy rätt för skyltarna ”Stopp-plikt” samt ”Övergångsställe”.

Erik fick testa alla vägmärkena, åtskild från Sandy och klarade alla utan anmärkning. Teamet var oerhört imponerade av Eriks kunskaper om vägmärken. Givetvis konfronterades Sandy av Eriks svar och det grymtades rejält över vissa av svaren. Med facit i hand så ansåg inspelningsteamet att detta var passande!

När de väl var uttagna och på plats för inspelningen de första arbetsdagarna i Stockholm, så ansåg Erik att den castingansvarige, Emmy, hade allt för många ordningsregler. Erik påpekar att det inte var sena kvällar och absolut inte någon dans på hotellet, och sen skrattar han ljudligt återigen!  Paret Erik och Sandy hade egentligen förväntat sig mycket sena och festliga äventyr på Stureplan, men det stoppades av produktionsbolaget. Festandet förbyttes till mycket arbete istället.

Sandy och Erik hade siktat på att de skulle kunna placera sig som först att åka ur tävlingen direkt och på så sätt vinna bilen  som gick till den som åkte ut först. Men riktigt så skulle det inte fungera för det skånska paret. Istället för att åka ur bland de första, åkte de ut bland de sista och i program nummer 8 av 10. Belöningen blev en stor snöslunga som säkert kunde behövas i den skånska myllan. Till saken höra att snöslungan trots allt inte är leverad till paret och då är vi inne i början på maj 2012. Både Sandy och Erik väntar med spänning på sin härliga snöslunga, som de säkert får stor användning av vid kommande snåla vintrar i södra landsändan!

Kompisar för livet blev de med bland annat Linus Konradsson och Robin Nielsen, som var med ända till sista programmet. De fick tillfälle att träffas alla fyra, efter tävlingen, för att tillsammans se  sista avsnittet nere i Skåne. En speciell eloge riktar Erik till Jonas ”Jonis” Andersson,  som tyvärr bor lite för långt bort (Falun). Erik och Jonas fick en speciell och mycket bra kontakt, direkt från dag ett på inspelningsplatsen!.

Nu efteråt är det kul att gå på både nattklubbar och olika event, det händer rätt ofta framförallt när de är på alkoholbaserade tillställningar , att de får frågor om programmet de medverkat i. Erik berättar vidare att ”innan folk får öl innanför västen är de ofta tystlåtna, men därefter så kommer frågorna. Avslutningsvis hälsar Erik och Sandy  till hela programteamet samt alla deltagare!.

Artikeln är skriven av Thomas Gjutarenäfve