Tre omgångar på Dramatens stora scen

Under tidsperioden 2015-2020, medverkade jag på Dramatens stora scen i följande produktioner; Maria Stuart (Vaktchefen), Tartuffe (sjungandes fyllo och uteliggare samt avslutningsvis Kung Sven Tveskägg i Röde Orm.

Röde Orm var min bästa insats, med gapande och ropande på isländska. Rollen var rolig och högröstad. Fick fritt spelrum att använda rösten på ett brutalt sätt. Vi hann med repetitioner, genrep och premiär, samt några föreställningar till. Men sedan fick vi ställa in föreställningarna pga Covid-19.

Jag och Patrick Harrysson turades om att spela Kung Sven Tveskägg, år 2020.

Under 2017 och 2018 var vi ett härligt gäng på 5 ”uteliggare” som falsksjöng å det grövsta, i Tartuffe. Kul ensemble med härligt publiktryck varje föreställning.

Uteliggargänget i Tartuffe 2017 och 2018
Falsksången ””Jag har hört om en stad ovan molnen”

Maria Stuart (2015-2016), var det mest spännande jag gjort i livet. Att få spela en liten roll som Vaktchef på Dramatens stora scen. Mäktigt och enormt nervöst varje gång. Jag hade aldrig tidigare stått på riksscenen… och fick uppträda med några av mina största förebilder som skådespelare.

Att få skälla ut Magnus Roosman på denna stora scen, var helt enormt! Kul och utbildande!

Maria Stuart, Dramatens stora scen 2015-2016