Palmemordet Fallet Åklagare Martinger – hela Intervjun

Justitiemordet Martinger har lett till många frågor. I den här sammanslagna filmen av delarna 1 och 2, har vi bakat in 10 minuter bonusavsnitt mellan minut 47 och 57. Totalt blir då filmen på 1h och 23 min, mot tidigare 1 h och 13 minuter om man tittat på del 1 och 2 separat.

De 10 bonusminuterna behandlar hela alibibiten för Jerry Martinger. Dessa minuter är helt nya och borde ha tagits med i början på andra delen, men kom ej med. Därav att Ni nu får helt nytt material i form av bevisdiskussionen för alibidelen.

Under sin riksdagstid fick Jerry Martinger information om händelser som rörde Palmeutredningen och blev tillsagd av Moderata högre partiföreträdare att släppa det hela, annars väntade otrevliga saker på det privata planet.

Jerry Martinger var en känd moderat riksdagspolitiker, jurist och åklagare.

Jerry föddes den 29 oktober 1947 i Visby och var riksdagsledamot 1986–2001.

Åren 1984–2000 var han även ordförande för Huddingemoderaterna.

I den här intervjun pratar jag med sonen Henric Martinger om sin fader Jerry Martinger, om de tunga åren fram till idag. Mest handlar intervjun om att Jerry utsattes för ett justitiemord för att påminnas om att hålla tyst om saker som det Moderata samlingspartiet inte ville att han skulle prata om, när det gällde mordet på Statsminister Olof Palme.

Programmet behandlar mycket om Hans Holmér men även om Rolf Dahlgren som var chaufför till länspolismästare Hans Holmér. En hel del diskussioner handlar om Socialdemokraterna och Moderaterna, kopplat till mordet på Olof Palme

Vi kommer in på Jonas Hedman breven och anonyma poliser som ger Jerry Martinger information om händelser i anknytning till justitiemordet samt om intressanta delgivningar om Palmemordet. Gösta Söderström, första polisbefäl på mordplatsen, diskuteras.

Jerry Martinger dömdes, mot sitt nekande, år 2001 för bland annat övergrepp i rättssak till villkorlig dom och dagsböter. Domen medförde att han avsattes från sitt uppdrag som ledamot av Sveriges riksdag. I november 2001 beslutade Statens ansvarsnämnd att Martinger till följd av den fällande domen inte kunde behålla befattningen som kammaråklagare.

Till den här sammanslagningen har jag även gjort ljudet behagligare att lyssna på.

Programledare är Thomas Gjutarenäfve