Råggywood – Filmen

Filmen Råggywood är mycket rolig med skämt som får vem som helst att skratta.

TV-premiären sattes till onsdag 17 juni kl 21.45 i SVT2 och SVT Play.

Nedan är en trailer på 10 sekunder, med Gjutarenäfves polisepisod. Polisen uppträder i en ännu roligare kontext i momenten innnan (men då måste Ni se filmen).

Filmen Råggywood – vi ska bli rappare bygger på rollfigurer från Youtube-succén Råggywood, skapat av David Danial.

De hemlösa bröderna Brouk, 19, och Bile, 18, måste hitta ett jobb för att kunna betala hyran och få bo kvar hos Johan, den snåla pappan. Deras deadline är en vecka och dessutom måste de även hitta ett jobb åt Karen, 18, Johans son. Men Karen vill inte alls hänga med ut och leta jobb, inte förrän Bile lovar att fixa Fanny som Karen är förälskad i till honom.

Regi: David Danial.

Filmen bygger på rollfigurer från Youtube-succén Råggywood och är producerad inom ramen för Moving Sweden, en filmsatsning som ska ge filmare tillfälle att söka nya historier och beröra publiken i nya och spännande former.

Må gott

Thomas Gjutarenäfve