Livstidsdömd – Nyproducerad film

Peter som är livstidsdömd, kommer här att berätta sin historia för Thomas Gjutarenäfve.

Tiden från 2009 och framåt har inneburit att Peter varit frihetsberövad och inlåst.

Hur går tankarna när man sitter inne och vad har hänt de sista åren?

Peter säger att han blivit dömd utan någon form av teknisk bevisning. Hur har det gått till? Vi får i filmen höra Peter berätta hela historien.

Om vi tittar tillbaka på mordutredningen mot Christer Pettersson i ärendet mordet på Olof Palme, så blev Christer dömd till livstid i tingsrätten, helt mot sitt nekande och utan någon tekniska bevisning.

I den s.k. ”slasken”, gömde Polisutredarna undan fakta som skulle kunnat frikänna Peter. Nu får vi se vad en resningsansökan kan innebära! Skall Högsta domstolen frikänna Peter i efterhand, precis som Hovrätten frikände Christer Pettersson från mordet på Olof Palme. Det finns ingen teknisk bevisning!

Finns det likheter mellan Peter och Christer när det saknas teknisk bevisning?

Resningsansökan kommer nu Peter och hans juridiska ombud att ombesörja. Under de kommande åren får vi återkomma och göra en ny intervju i ärendet!

Akromegali är en tumörsjukdom i hypofysen. Hur har denna påverkat Peter? Vi går igenom allt detta och lite till i denna en timme långa film.

Peter skriver också en bok som kommer ut lagom till jul. Ni hör Peters röst i början av denna trailer, men även i slutet med uppläsning av en gripande dikt i slutet på den riktiga filmen!

Första gången jag pratade med Peter, var för ca 2 år sedan. Då ringde han från Kumla och det samtalet var både långt och intressant! Därifrån har det blivit denna intervjudokumentär!

Må gott därute och så syns vi på Youtubepremiären fredagen den 3 september kl. 21.00.

Trailern till filmen kan ni se här:

Till vänster på bild är Peter och till höger Thomas Gjutarenäfve