NATO

Orwellsk är ett adjektiv som beskriver en situation, idé eller socialt villkor, som författaren George Orwell menade var nedbrytande för hälsotillståndet av ett fritt och öppet samhälle. Det kännetecknas av en attityd och en brutal policy med drakonisk kontroll genom propaganda, övervakning, desinformation, förnekelse av sanning (dubbeltänk) och manipulation av det förflutna (Wikipedia)

Är NATO farligt för världen och leker NATO via USA Världspolis?

Idag intervjuar jag Stefan Lindgren, som tidigare har fått pris för upphovsrättsinsatser år 2012 (ALIS-priset) och är en välkänd journalist som analyserar världshändelser. Stefan har även läst Nationalekonomi på universitetet.

I sin nya bok ”Dö för NATO”, tar han upp många intressanta frågor som inte diskuterats av någon svensk regering. Vi pratar om varför NATO inte är en fredsorganisation och om Ryssland är en fiende till västvärlden eller enbart en påhittad fiende för USA´s vapenindustri.

Vem är farligast för världsfreden, NATO genom amerikansk utrikespolitik eller Ryssland?

Finns det någon skillnad på NATOs roll huruvida USA styrs av Demokraterna eller Republikanerna?

Varför ställs aldrig USA inför rätta för brott mot mänskligheten, utan bara deras fiender?

Många fler frågor diskuteras och jag får hoppas att intervjun kan ge dig som lyssnare och tittare, många bra intellektuella svar för att vara för eller mot en NATO-anslutning för Sveriges del.

Programledare är Thomas Gjutarenäfve